Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Mus z białych malin z puree dyniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • KALORIE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mus z białych malin w smaku nie różni się od musu z malin czerwonych, ale jest ciekawą odmianą prostego deseru.

Mus z białych malin z puree dyniowym

Składniki:

Mus z białych malin z puree dyniowym

 

Sposób przygotowania:

Mus z białych malin z puree dyniowym
Dynię pokrój w kostkę, zasyp cukrem, dodaj gwiazdkę anyżu i duś na mały ogniu do momentu aż zmięknie. Do rondelka włóż pokrojoną w kostkę dynię, cukier, gwiazdkę anyżu, skórkę i sok z pomarańczy, całość duś na małym ogniu a kiedy dynia zmięknie zmiksuj całość. Śmietanę ubij z cukrem pudrem potem połącz z rozpuszczoną żelatyną i przetartymi malinami, mus przelej do forem i wstaw do lodówki. Przygotuj polewę pomarańczową: zagotuj sok i skórkę z jednej pomarańczy, w wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do gotującego się soku, powstały kisiel przecedź żeby pozbyć się skórek i dodaj żelatynę. Chłodną polewą polewaj porcje musu, podawaj z puree dyniowym i owocami

Tagi:

dynia puree