Sposób przygotowania:
Mus z białych malin z puree dyniowym
Dynię pokrój w kostkę, zasyp cukrem, dodaj gwiazdkę anyżu i duś na mały ogniu do momentu aż zmięknie. Do rondelka włóż pokrojoną w kostkę dynię, cukier, gwiazdkę anyżu, skórkę i sok z pomarańczy, całość duś na małym ogniu a kiedy dynia zmięknie zmiksuj całość. Śmietanę ubij z cukrem pudrem potem połącz z rozpuszczoną żelatyną i przetartymi malinami, mus przelej do forem i wstaw do lodówki. Przygotuj polewę pomarańczową: zagotuj sok i skórkę z jednej pomarańczy, w wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do gotującego się soku, powstały kisiel przecedź żeby pozbyć się skórek i dodaj żelatynę. Chłodną polewą polewaj porcje musu, podawaj z puree dyniowym i owocami