Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mus z jabłek i aronii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mus z jabłek i aronii z dodatkiem cukru waniliowego jest pyszny.

Mus z jabłek i aronii

Składniki:

Mus z jabłek i aronii

 

  • 1 kg jabłek
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 szkl aronii
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Mus z jabłek i aronii
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, Włożyć do rondla, wlać 2-3 łyżki wody, rozgotować. Pod koniec smażenia wsypać umytą, aronię, zagotować. Wsypać cukier, cukier waniliowy, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub naleśnikami.