szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Mus z żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny mus z żurawin i soku malinowego

Mus z żurawiny

Składniki:

Mus z żurawiny

 

  • 1 kg żurawin
  • 1 kg cukru
  • pół szklanki soku malinowego

 

Sposób przygotowania:

Mus z żurawiny
Żurawine dokładnie oczyścić, opłukaći osączyć na sicie.Przełożyć do miksera,wlać sok i cukier i zmiksować bardzo dokładnie.Przed podaniem schłodzić.Mus jest doskonały do deserów. Można nim smarować naleśniki i gofry. Jak również można uzywac jako owocowego sosu do lodów. Żurawine doskonale zastępują tez maliny i czerwone porzeczki, najlepiej je przetrzec jeszcze przez sito, żeby bylo jak najmniej pestek.