Musli (granola) pięć zbóż

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne danie na zdrowy początek każdego dnia:zbożowa granola i naturalny jogurt. Granolę przechowujemy w suchym szczelnie zamkniętym słoju.

Musli (granola) pięć zbóż Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Musli (granola) pięć zbóż

 

 

Sposób przygotowania:

Musli (granola) pięć zbóż
Jabłko dokładnie myjemy, usuwamy z niego gniazda nasienne i blendujemy razem ze skórką. Do dużej miski wsypujemy płatki, dodajemy otręby, nasiona, przyprawy i mokre składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni. Dwie blaszki do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na nie granolę i suszymy w piekarniku prze około 60 minut. Raz na 15 minut granolę mieszamy, żeby równomiernie się suszyła.
Musli (granola) pięć zbóż
Składniki musli wsypujemy do dużej miski.
Musli (granola) pięć zbóż
Po wymieszaniu płatki wysypujemy na blachę do pieczenia.
Musli (granola) pięć zbóż
Po upieczeniu granolę studzimy całkowicie poza piekarnikiem.