Sposób przygotowania:
Musli z żurawiną i rodzynkami
Płatki (wszystkie rodzaje) wsypujemy do miski,dodajemy rodzynki, które przecinamy na pół, żurawinę kroimy w paski. Topimy masło, zalewamy płatki, miód podgrzewamy i także dodajemy do masy. Całość mieszamy, aby płatki pokryły się masłem i miodem. Nastawiamy piekarnik na 180*C. Musli przekładamy na blachę wyłożoną papierem dopieczenia (u mnie wyszło3/4 małej blachy 24x 30) Pieczemy około 20 minut do zarumienienia się powierzchni. Kroimy przestudzone, lecz jeszcze ciepłe - nie będą się batony podczas krojenia kruszyły.
edytaha
Agiatis
Dziekuję. Polecam, sa smaczne i bezproblemowe w przygotowaniu,a takowe przepisy bardzo lubię;)
edytaha
Już wrzuciłam do ulubionych. Robię sobie czasem tego typu pychotki i zabieram do pracy jako przekąskę do porannej kawy :)