Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Musli z żurawiną i rodzynkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Batony musli domowej roboty.

Musli z żurawiną i rodzynkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Musli z żurawiną i rodzynkami

 

  • (na 9 - 10 batonów)
  • 5 łyżek błyskawicznych płatków owsianych
  • 3 łyżki płatków błyskawicznych gryczanych
  • 3 łyżki płatków pszennych
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki miodu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Musli z żurawiną i rodzynkami
Płatki (wszystkie rodzaje) wsypujemy do miski,dodajemy rodzynki, które przecinamy na pół, żurawinę kroimy w paski. Topimy masło, zalewamy płatki, miód podgrzewamy i także dodajemy do masy. Całość mieszamy, aby płatki pokryły się masłem i miodem. Nastawiamy piekarnik na 180*C. Musli przekładamy na blachę wyłożoną papierem dopieczenia (u mnie wyszło3/4 małej blachy 24x 30) Pieczemy około 20 minut do zarumienienia się powierzchni. Kroimy przestudzone, lecz jeszcze ciepłe - nie będą się batony podczas krojenia kruszyły.
Musli z żurawiną i rodzynkami
wszystkie składnii w misce wymieszane bez miodu i masła
Musli z żurawiną i rodzynkami
Masa przygotowana do zapiekania