Sposób przygotowania:
Muszle z mięsem i kukurydzą
Muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak aby były al dente. Układamy na talerzu, tak aby sie nie posklejały.
Na małej ilości oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do mięsa mielonego dodajmy podsmażoną cebulę. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. calość przesmażamy. Na patelnię dodajemy kukurydzę, oraz pomidory z puszki wraz z sokiem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i takim farszem nadziewamy muszle.
Muszle układamy w naczyniu do zapiekania wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 15 minut. Gotowe posypujemy posiekaną zieleniną
Na małej ilości oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do mięsa mielonego dodajmy podsmażoną cebulę. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. calość przesmażamy. Na patelnię dodajemy kukurydzę, oraz pomidory z puszki wraz z sokiem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i takim farszem nadziewamy muszle.
Muszle układamy w naczyniu do zapiekania wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 15 minut. Gotowe posypujemy posiekaną zieleniną
Magdalena88
niezły kąsek
szpileczka
niezły kąsek napisał(a):