Sposób przygotowania:
Nadziewane muszle makaronowe
W szerokim rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, w rzucić do rondla. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do piersi i smażyć aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.
Pozostałe składniki oprócz sera pokroić w kostkę a szparagi na kawałeczki i dodać do podsmażonych składników razem z przyprawami. Chwilę smażyć i wyłączyć ogień. Zetrzeć na tarce ser i wymieszać nadzienie.
Ugotować makaronowe muszle ale nie do miękkości. Na dno naczynia wylać sos meksykański wymieszany z ketchupem. Każdą muszlę nadziać farszem i układać jedna obok drugiej na sosie.
Na koniec na muszle zetrzeć ser i delikatnie polać ketchupem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
Muszle podawać na gorąco.
Pozostałe składniki oprócz sera pokroić w kostkę a szparagi na kawałeczki i dodać do podsmażonych składników razem z przyprawami. Chwilę smażyć i wyłączyć ogień. Zetrzeć na tarce ser i wymieszać nadzienie.
Ugotować makaronowe muszle ale nie do miękkości. Na dno naczynia wylać sos meksykański wymieszany z ketchupem. Każdą muszlę nadziać farszem i układać jedna obok drugiej na sosie.
Na koniec na muszle zetrzeć ser i delikatnie polać ketchupem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
Muszle podawać na gorąco.
LauraLaura