Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Muszle ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

prosta w przygotowaniu i smaczna przekąska ze zdrowym szpinakiem :)

Muszle ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle ze szpinakiem

 

  • 15 sztuk makaronowych muszli
  • 70 gram świeżego szpinaku
  • 6 jajek
  • 0,5 cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Muszle ze szpinakiem
do granka wlewamy wodę, dodajemy 0,5 łyżeczki soli oraz 1 łyżkę oleju, kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy makaron i co jakiś czas mieszając gotujemy go na wolnym ogniu ok 15 minut, po czym odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Cebulę kroimy w kostkę, podobnie robimy z ugotowanymi na twardo jajkami. Szpinak wrzucamy na wrzącą wodę i zaparzamy ok 1-2 minut - nie dłużej! Szpinak wyjmujemy łyżką cedzakową, a następnie drobno siekamy - dodajemy do jajek. Farsz mieszamy z majonezem i przyprawami - nakładamy do ostudzonych muszli.
Muszle ze szpinakiem
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Muszle ze szpinakiem
Cebulę kroimy w kostkę, podobnie robimy z ugotowanymi na twardo jajkami
Muszle ze szpinakiem
Farsz mieszamy z majonezem i przyprawami - .
Muszle ze szpinakiem
Do ostudzonych muszli nakładamy farsz z jajek i szpinaku – podajemy jako przekąskę.