Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Musztardowa pasta z flądry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna pasta rybna do chleba

Musztardowa pasta z flądry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Musztardowa pasta z flądry

 

  • 2 kawałki usmażonej flądry (ja użyłam pozostałej z obiadu)
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • Sól
  • Biały pieprz
  • Ogórek konserwowy lub kiszony do podania

 

Sposób przygotowania:

Musztardowa pasta z flądry
Rybę obrać ze skórki (i panierki) oraz dokładnie usunąć ości. Mięso rozdrobnić, najlepiej widelcem. Dodać 2 łyżeczki majonezu, 3 łyżeczki musztardy, doprawić solą i pieprzem białym do smaku. Dokładnie wszystko wymieszać na jednolitą pastę. Schłodzić w lodówce przynajmniej pół godziny do przegryzienia się smaków. Musztardową pastą rybną smarować kromki chleba, ułożyć na wierzchu plasterki ogórka.
Musztardowa pasta z flądry
Rybę obrać ze skórki oraz ości Mięso rozdrobnić najlepiej widelcem
Musztardowa pasta z flądry
Dodać 2 łyżeczki majonezu musztardę oraz sól i pieprz biały do smaku
Musztardowa pasta z flądry
Dokładnie wszystko wymieszać na jednolitą pastę Schłodzić