Sposób przygotowania:
Musztardowa szynka wieprzowa Eliprzygotowanie składników

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie mięsa

Szynkę wieprzową opłukać wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie mięsa cd

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie mięsa cd

Obsmażone mięso posmarować musztardą sarepską.
przygotowanie mięsa cd

Do mięsa dodać cebulę, czosnek i przyprawę do mięs. całość razem chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
Gotowe mięso wyjąć i po 10-ciu minutach pokroić na porcje.
Ze względu na dużą ilość cebuli i czosnku sosu nie trzeba zagęszczać tylko zmiksować.
Ja podałam mięso z kluskami śląskimi i młodą kapustą ze skwarkami.
gusia1000