BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szparagi do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne szparagi smażone na maśle,pyszne do drugiego dania lub jako samodzielne danie z jajkiem. Uwielbiane przez moją rodzinkę.

Szparagi do obiadu

Składniki:

Szparagi do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Szparagi do obiadu
Szparagi oczyścić ,opłukać, osuszyć,następnie odciąć zdrewniałe końcówki.

Na dużej patelni rozgrzać masło i włożyć oczyszczone, pokrojone szparagi.

Smażyć ok. 10 minut od czasu do czasu obracając.

Dolać bulionu warzywnego i dusić do miękkości.

Doprawić lekko do smaku pieprzem i solą. 

Podawać do drugiego dania lub jako osobne danie z jajkiem sadzonym.

Tagi:

szparagi