ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Sznycle tatarskie z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sznycle z indyka z pastą warzywną tatarską są bardzo smaczne. Poza tym robi się je błyskawicznie. Polecam.

Sznycle tatarskie z indyka

Składniki:

Sznycle tatarskie z indyka

 

  • filet z piersi indyka - ok 400 g
  • 120 g pasty warzywnej tatarskiej
  • jajko
  • mąka pszenna do oprószenia
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sznycle tatarskie z indyka

ETAP 1:

Mięso dokładnie oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić.

Na każdy kawałek mięsa nakładać porcję pasty i składać mięso na pół, tak , żeby powstała koperta. Jeśli jest taka potrzeba spinać wykałaczkami.

Jajo roztrzepać i dodać szczyptę soli i pieprzu młotkowanego z kolendrą.

Kotlety oprószyć mąką pszenną i zamaczać w roztrzepanym jajku.

Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać z ulubioną sałatką.

Smacznego.

Tagi:

mięso danie