Sposób przygotowania:
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Smarujemy musztardą układamy plastry boczku, piórka cebuli i plastry czosnku marynowanego. Mięso zwijamy w roladę i obwiązujemy nićmi (nie szalejmy, nici później trzeba rozwiązać ).
Przygotowane rolady obsmażamy na oleju z wszystkich stron do zarumieniania. Następnie przekładamy je do brytfanny, zalewamy woda do 3/4 wysokości, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz oprószamy solą.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 2 godziny. Z rolad odlewamy powstały wywar, zagotowujemy.
W 100 ml zimnej wody rozrabiamy mąkę, wlewamy na gotujący wywar i zagotowujemy, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy rolady, podgrzewamy 5 minut.
Smacznego.
Przygotowane rolady obsmażamy na oleju z wszystkich stron do zarumieniania. Następnie przekładamy je do brytfanny, zalewamy woda do 3/4 wysokości, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz oprószamy solą.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 2 godziny. Z rolad odlewamy powstały wywar, zagotowujemy.
W 100 ml zimnej wody rozrabiamy mąkę, wlewamy na gotujący wywar i zagotowujemy, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy rolady, podgrzewamy 5 minut.
Smacznego.