Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem otulone musztardą to pyszna wariacja rolad idealna na rodzinny obiad.

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Smarujemy musztardą układamy plastry boczku, piórka cebuli i plastry czosnku marynowanego. Mięso zwijamy w roladę i obwiązujemy nićmi (nie szalejmy, nici później trzeba rozwiązać ).

Przygotowane rolady obsmażamy na oleju z wszystkich stron do zarumieniania. Następnie przekładamy je do brytfanny, zalewamy woda do 3/4 wysokości, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz oprószamy solą.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 2 godziny. Z rolad odlewamy powstały wywar, zagotowujemy.

W 100 ml zimnej wody rozrabiamy mąkę, wlewamy na gotujący wywar i zagotowujemy, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy rolady, podgrzewamy 5 minut.

Smacznego.
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
mięso przyprawiamy, rozklepujemy, smarujemy musztardą
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
następnie układamy boczek, cebulę oraz czosnek marynowany
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
zwijamy całość w roladę i obwiązujemy nićmi
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
obsmażamy rolady do zarumienianie z wszystkich stron
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
przekładamy rolady do brytfanny podlewamy wodą dodajemy liść laurowy ziele angielskie i sól - pieczemy
Rolady z łopatki z boczkiem, szynką i czosnkiem
z wywaru przygotowujemy sos, przekładamy rolady i podgrzewamy