anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Musztardowe skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna marynata do skrzydełek zrobi nam niesamowitą glazurę na skórce z kurczaka. \Polecam podawać zaraz po przygotowaniu.

Musztardowe skrzydełka

Składniki:

Musztardowe skrzydełka

 

  • skrzydełka 1 kg
  • musztarda 2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka 1/2 op
  • olej 2 łyżki
  • cebula 1/2 szt
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Musztardowe skrzydełka
Skrzydełka umyć, oczyścić i osuszyć. Olej wlać do miseczki dodać musztardę, przyprawę do kurczaka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać , marynatą natrzeć skrzydełka i odstawić na 20 minut. Następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i wkroić cebulę w piórka. Skrzydełka dusić około 30 minut, co jakiś czas zamieszać.