Sposób przygotowania:
Mycha
Biszkopty ubijamy osobno Duży i Małe.Jajka z cukrem ubujamy na sztywno,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży w formie okrągłej 30cm.Małe w garnuszkach metalowych o poj.0,5 litra.Studzimy,kroimy na plastry po 3 sztuki każdy.Żelatynę moczymy w 3\4 szkl.zimnej wody,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę(bardzo mocno schłodzoną) wraz z cukrami ubijamy na sztywno,dodajemy żelatynę,przekładamy torty,schładzamy.Krem-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dzielimy na dwie części-jedną barwimy na różowo(sok z buraka)drugą na brąz(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy a kremami wypełniamy środki.I tradycyjnie czekamy na zachwyty i pochwały....
Pyza
Donnna
Bob39
Pyza
luna