Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Mycha

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Torcik dla Małych i tych troszkę Większych.

Mycha

Składniki:

Mycha

 

  • jajek,1 szkl.cukru,2 szkl.mąk;Na 2 Biszkopty Małe-4 jajka,1\2 szkl.cukru
  • śmietana-3\4l.śmietany 30%,1 1\2 łyżki żelatyny,2 łyżki cukru,1 cukier
  • Krem-2 margaryny Palma,1\2 szkl.cukru,2 jajka.
  • Czekolada gorzka,sok z buraków,orężada.

Sposób przygotowania:

Mycha
Biszkopty ubijamy osobno Duży i Małe.Jajka z cukrem ubujamy na sztywno,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży w formie okrągłej 30cm.Małe w garnuszkach metalowych o poj.0,5 litra.Studzimy,kroimy na plastry po 3 sztuki każdy.Żelatynę moczymy w 3\4 szkl.zimnej wody,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,studzimy.Śmietanę(bardzo mocno schłodzoną) wraz z cukrami ubijamy na sztywno,dodajemy żelatynę,przekładamy torty,schładzamy.Krem-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dzielimy na dwie części-jedną barwimy na różowo(sok z buraka)drugą na brąz(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy a kremami wypełniamy środki.I tradycyjnie czekamy na zachwyty i pochwały....