SUPERPRZEPIS

Nadziana bagietka

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Nadziana bagietka Więcej zdjęć (3)

Pysznie nadziana bagietka, idealna na imprezę lub po prostu jako przekąska.

Składniki:

Nadziana bagietka

 

  • 3 suszone pomidory
  • 15 zielonych oliwek
  • 10 marynowanych cebulek perłowych
  • 20 dag białego serka mielonego
  • 15 małych plasterków salami z pieprzem
  • 1 średnia bagietka pszenna
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Nadziana bagietka
Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki. 8 oliwek i wszystkie cebulki marynowane kroimy na ćwiartki, a salami w drobną kostkę. Dodajemy wraz z całymi oliwkami do białego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Wydrążamy środek bagietki i dokładnie dociskając napełniamy go przygotowanym farszem. Bułkę kroimy na około 1 cm kawałki i podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Nadziana bagietka
Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki. 8 oliwek i wszystkie cebulki marynowane kroimy na ćwiartki, a salami w drobną kostkę. Dodajemy wraz z całymi oliwkami do białego sera.
Nadziana bagietka
Wydrążamy środek bagietki i dokładnie dociskając napełniamy go przygotowanym farszem.