marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Nadzienia do jajek na twardo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia

Nadzienia do jajek na twardo

Składniki:

Nadzienia do jajek na twardo

 

Sposób przygotowania:

Nadzienia do jajek na twardo
Jajka na twardo można faszerować na wiele sposobów, jednak czynności wstępne nie ulegają zmianie. Przekrawanie jajek wzdłuż na połowę, wyjęcie żółtek i roztarcie ich z rozmaitymi produktami, nałożenie masy do pustych białek. W każdym przypadku niezbędny jest materiał do rozrzedzania masy żółtkowej. Może to być śmietana, majonez, śmietanka, olej, masło, sok z cytryny lub musztarda w zależności od rodzaju nadzienia. Sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki należy traktować jako przyprawy podstawowe inne stosuje się w zależności od charakteru nadzienia. Nie zapominajmy o kolorowym przybraniu nafaszerowanych jajek, które bardzo efektownie prezentują się na liściach sałaty. Gotową potrawę należy wstawić do lodówki na co najmniej godzinę przed podaniem. Smacznego

Tagi:

nadzienia