Nadzienie- ryba w kremie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

delikatne a za to rozgrzewające w smaku nadzienie

Nadzienie- ryba w kremie

Składniki:

Nadzienie- ryba w kremie

 

  • 100 gram wędzonej ryby makreli
  • 3 łyżki tłustej śmietany
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2-3 szczypty mielonego czarnego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie- ryba w kremie
Świeżą wędzoną rybę makrelę pozbawiłam skóry, następnie ości. Gdy była "czysta" przerzuciłam ją do miseczki i tam rozdrobniłam widelcem. Do małego rondelka wlałam śmietanę. Gdy się lekko podgrzała,dodałam świeżą posiekaną natkę pietruszki ( 1 łyżka). Koniec przyprawiłam mielonym pieprzem.Tak przygotowane nadzienie przelałam do makreli. Wymieszałam. Podawałam na gorąco z omletami.

Tagi:

ryba ryby