mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Nadzienie szynkowo-cebulowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny, szybki farsz, idealny do napełniania naleśników, krokietów, obkładania pizzy itp.

Nadzienie szynkowo-cebulowe

Składniki:

Nadzienie szynkowo-cebulowe

 

  • 3 cebule
  • 300 g szynki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżka oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie szynkowo-cebulowe
Cebule obieram i kroję każdą w cienkie półplasterki. Szynkę siekam w cieniutkie paseczki. Na patelni lub w rondlu rozgrzewam oliwę, wrzucam posiekaną cebulę i podsmażam ją 2 minuty do zeszklenia. Wtedy dodaję pokrojoną szynkę i duszę całość około 5-10 minut, aż cebulka będzie delikatnie zezłocona. Takim farszem napełniam naleśniki, krokiety czy obkładam pizzę, zapiekanki itp.

Tagi:

szynka cebula