Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Nadziewana bułka z z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fany pomysł na kolację lub przekąskę

Nadziewana bułka z z kiełkami

Składniki:

Nadziewana bułka z z kiełkami

 

  • Na dwie porcje:
  • 2 duże bułki zwykłe
  • 2 łyżki kiełków z rzodkiewki
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • 2 łyżki startego sera
  • cebula
  • 10 dag boczku wędzonego
  • kawałek sera fety (ok 2 łyżki)

Sposób przygotowania:

Nadziewana bułka z z kiełkami
Górną część bułki odcinamy i zostawiamy taka jaką jest - to będzie przykrywka. Dolną - większą wydrążamy. Boszuś kroję w dość drobna kostkę i wrzucam na patelnie i zaczynam podsmażać. Cebule obieram, kroję w kostkę i dorzucam do boczku. Razem smażę aż się boczek się zarumieni. Do wydrążonej bułki wkladam kostkę fety na środeczek. Następnie łyżeczką nakładam usmażony boczek z cebulką. Na to posypuję szczypiorkiem i kiełkami z rzodkiewki. Na samą górę posypuję startym serem i przykrywam górną częścią bułki. Całość wkładam na chwilę (ok 5min )do piecyka aby bułka się lekko zarumieniła i ser roztopił.

Tagi:

sery ser