Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Nadziewana pierś z kurczaka 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka z nadzieniem z twarożku naturalnego, czosnku i bazylii.

Nadziewana pierś z kurczaka 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewana pierś z kurczaka 4

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 50 g twarożku domowego naturalnego
  • 3 bardzo duże ząbki czosnku
  • 1 garść świeżej bazylii
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • przyprawa do mięs - wg uznania
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś z kurczaka 4
Do twarożku dodać posiekany czosnek, posiekane listki bazylii, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do każdej takiej kieszonki nałożyć po trochu przygotowanego nadzienia, zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane piersi z kurczaka kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać wodę. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Po tym czasie mięso odwrócić i dusić dalsze 10 minut. Gotowe podzielić na porcje i podawać.
Nadziewana pierś z kurczaka 4
Twarożek naturalny z dodatkiem czosnku bazylii soli i pieprzu.
Nadziewana pierś z kurczaka 4
Mięso nacięte w ten sposób żeby otrzymać kieszonki.
Nadziewana pierś z kurczaka 4
Nadzienie nałożone do mięsnych kieszonek i zabezpieczone wykałaczkami.
Nadziewana pierś z kurczaka 4
Nadziane mięso położone na rozgrzany olej i posypane przyprawą do mięs.