Sposób przygotowania:
Nadziewane awokado 3
Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, po napęcznieniu mieszamy ją delikatnie z mlekiem aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Awokado kroimy wzdłuż na połówki, odrzucamy pestki, delikatnie wyjmujemy miąższ, który następnie miksujemy zsokiem z cytryn,łyżką śmietany,solą i pieprzem. Pozostałą śmietanę lekko ubijamy, łączymy z żelatyną i dodajemy do zmiksowanego musu wraz z odsączonymi krewetkami. Natychmiast wypełniamy awokado i wstawiamy do lodówki na około 1-1,5 h. Dekorujemy zieleniną i podajemy do stołu. Uwaga.W związku z tym że krewetki w zalewie są stosunkowo trudne do zdobycia, można użyć krewetek mrożonych, które przed dodaniem do musu należy lekko obgotować, około 2 minut na małym ogniu.