ilonkowy

ilonkowy

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Nadziewane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne faszerowane jajka:)

Nadziewane jajka

Składniki:

Nadziewane jajka

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane jajka
Jajka obrać za skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić. Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy. Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i posypać suszonym koperkiem i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka