ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Nadziewane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, smaczne nadziewane jajka ugotowane na twardo, nadzienie z twarogu,suszonych pomidorów doskonale smakuje z jajkami.

Nadziewane jajka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewane jajka

 

  • jajka 12 sztuk "M",
  • twaróg śmietankowy 20 dag,
  • pomidory suszone w oleju 2 sztuki,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • sól 3/4 łyżeczki,
  • olej z pomidorów 3-4 łyżki,
  • szczypiorek 2 pęczki

Sposób przygotowania:

Nadziewane jajka
Jajka ugotować na twardo, w zimnej wodzie ostudzić i obrać ze skorupek.

Jajka przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie wyjąc żółtka do miski.

Dodać twaróg śmietankowy, drobno posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, dodać mielony pieprz, sól, widelcem wszystko rozgnieść -połączyć składniki, wlać olej z pomidorów tyle, aby nadzienie nie było za suche.

Czubatą łyżeczką nadziewać połówki pustych jajek, układać na talerzu i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.
Nadziewane jajka
Olej z zalewy dobrze smakuje do nadzienia.