BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Jajka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj przygotowałam smaczne , proste w przygotowaniu jajka faszerowane masą przygotowaną z ugotowanych żółtek jaj oraz dodatkowych składników. Tak przygotowane jajka bardzo szybko znikły z talerza.

Jajka faszerowane Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • jajka 7 szt,
  • szynka 150 g,
  • por tylko białą część 1 szt,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majonez 2 - 3 łyżki,(według uznania),

 

  • Dekorujemy listkami pietruszki zielonej,

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo.

Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wyjąć żółtka do miseczki i rozdrobnić widelcem.

Szynkę pokroić w drobne małe paseczki lub kostkę.

Cebulkę zieloną poszatkować.

Por po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić w pół prążki.

Wszystkie składniki połączyć z rozgniecionymi żółtkami, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie wymieszać z majonezem.

Tak przygotowana masą napełniać białka jajek.

Podawać jako przekąskę, przystawkę.
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo ,płuczemy w zimnej wodzie i obieramy ze skorupek
Jajka faszerowane
Jajka przekroić na połówki,żółtka wyjąć do miseczki
Jajka faszerowane
Szynkę pokroić w kosteczkę, por opłukać ,osuszyć i pokroić w pół prążki a cebulkę drobno posiekać
Jajka faszerowane
Wszystkie składniki połączyć z rozdrobnionym żółtkiem
Jajka faszerowane
Całość wymieszać z majonezem doprawić pieprzem i solą do smaku