Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wyjąć żółtka do miseczki i rozdrobnić widelcem.
Szynkę pokroić w drobne małe paseczki lub kostkę.
Cebulkę zieloną poszatkować.
Por po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić w pół prążki.
Wszystkie składniki połączyć z rozgniecionymi żółtkami, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie wymieszać z majonezem.
Tak przygotowana masą napełniać białka jajek.
Podawać jako przekąskę, przystawkę.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wyjąć żółtka do miseczki i rozdrobnić widelcem.
Szynkę pokroić w drobne małe paseczki lub kostkę.
Cebulkę zieloną poszatkować.
Por po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić w pół prążki.
Wszystkie składniki połączyć z rozgniecionymi żółtkami, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie wymieszać z majonezem.
Tak przygotowana masą napełniać białka jajek.
Podawać jako przekąskę, przystawkę.
gusia1000