marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Nadziewane kiełbaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia przystawki

Nadziewane kiełbaski

Składniki:

Nadziewane kiełbaski

 

  • 4 długie, grube kiełbaski
  • 100 g nieco obeschniętego sera w kawałku
  • 4 łyżeczki ostrej musztardy
  • 4 łyżki ze smażonej cebuli
  • 4 łyżki ketchupu
  • 12 bardzo cienkich plasterków boczku
  • ostra papryki

Sposób przygotowania:

Nadziewane kiełbaski
Rozpoczynamy od nacięcia kiełbasek tak po przekątnej wzdłuż, głęboko. Należy uważać aby ich całkiem nie przeciąć Ser przekroić wzdłuż na cztery kawałeczki. Kiełbaski posmarowaćmusztardą. Dolną połowę kiełbasek obłożyć cebulą i serem. Ser polać ketchupem, a na wierzchu położyć resztę cebuli. Każdą kiełbaskę owinąć trzema plasterkami boczku. W razie potrzeby można go spiąć wykałaczkami. Kiełbaski grillować przez 10 min, aż boczek będzie chrupiący, a ser się rozpuści. Podczas grillowania kiełbaski obracać. Mam nadzieje, że przepis przypadnie wam do gustu. Życzę Smacznego ; )

Tagi:

sery ser