iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewane muszle

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Nadziewane muszle z serem zółtym i parówkami

Nadziewane muszle

Składniki:

Nadziewane muszle

 

  • 1 opakowanie makaronu duże muszle
  • 20 dag sera zółtego
  • 5 szt parówki cienkie
  • 15 dag pieczarek
  • ketchup ostry
  • Sól morska- MŁYNEK

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle
Makaron gotujemy w osolonej wodzie po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Ser zółty ścieramy na tarce duże oczka. Parówki przecinamy na 4 i końce nacinamy jak miotełkę. Do muszli wkładamy ser wymieszany z pieczarkami, wkładamy także kawałek naciętej parówki. Napełnione muszle układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok 15 min. Podajemy z ketchupem.

Tagi:

makaron sery ser