Sposób przygotowania:
Nadziewane parówki na spaghetti z sosem
W garnku gotujemy osoloną wodę , w której będziemy gotować makaron . Paróweczki kroimy na 2-3 cm kawałki . Bierzemy po 3-4 makarony i wbijamy je w parówki do połowy. Resztę makaronu zostawiamy do ugotowania . Gdy woda się zagotuje , wrzucamy sam makaron i makaron z parówkami . Gotujemy al dente . W osobnym , małym garnku lub rondelku gotujemy sos pomidorowy.Wrzucamy cały serek topiony . Do sosu dodajemy przyprawy oraz sól do smaku . Gotujemy około 10 minut , po czym dodajemy słodkiej śmietanki , mieszamy i zagotowujemy około 2 minut . Gdy spaghetti będzie ugotowane , wrzucamy do durszlaka i odcedzamy , przelewamy zimną wodą , aby makaron się zahartował.Makaron musi być ciepły , więc przelewamy go delikatnie , nie za długo . Podajemy go z sosem pomidorowym .