justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Nadziewane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

do takich ziemniaków wystarczy dodać sałatkę z kiszonej kapusty i mamy tani, postny obiadek.

Nadziewane ziemniaki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane ziemniaki
Ziemniaki myjemy. Kroimy na połówki i posypujemy solą.Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 1,5godziny, aż będą miękkie w środku. Wyjmujemy z piekarnika. Wydrążamy środki, tak aby nie uszkodzić skórki. Miąższ ziemniaków doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koperek. Rozdrabniamy i napełniamy połówki ziemniaczanych skórek. Układamy znowu na blachę i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Można na wierzchu posypać tartym serem.
Nadziewane ziemniaki
Etap 1

Tagi:

ziemniaki