agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

nadziewany makaron na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

mieszanka wybuchowa w makaronie

nadziewany makaron na zimno Więcej zdjęć (2)

Składniki:

nadziewany makaron na zimno

 

  • makaron muszelki duże 250 g
  • pomidor 2 szt
  • rzodkiewka 5 szt
  • cebula czerwona 1 mała
  • ogórek zielony 1 szt
  • szczypiorek cieńki 1/2 pęczka
  • mozarella biała 1 szt
  • szynka konserwowa 100g
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

nadziewany makaron na zimno
jest to troszke pracochłonne danie, chyba , że użwyamy specjalnego blendera do siekania warzyw.

makaron gotujemy aldente w osolonej wodzie z dodakiem oliwy. po ugotowaniu opłukujemy zimną wodą i rozkładamy na blaszce lub dużym talerzu, tak aby sie nie posklejały.
farsz:
pomidory, rzodkiewkę, cebulę, ogórka, szczypiorek, bardzo drobno siekamy.
mozarellę kroimy w plastry następnie w drobna kosteczkę.
siekamy szynkę konserwową - można zastapić inną wedle uznania.

wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem nadziewać makaron " do pełna"

Smacznego:)
nadziewany makaron na zimno
pracochłonne ale warto, wygląda bardzo apetycznie i jeszcze lepiej smakuje:)

Tagi:

makaron szynka