Sposób przygotowania:
nadziewany makaron na zimno
jest to troszke pracochłonne danie, chyba , że użwyamy specjalnego blendera do siekania warzyw.
makaron gotujemy aldente w osolonej wodzie z dodakiem oliwy. po ugotowaniu opłukujemy zimną wodą i rozkładamy na blaszce lub dużym talerzu, tak aby sie nie posklejały.
farsz:
pomidory, rzodkiewkę, cebulę, ogórka, szczypiorek, bardzo drobno siekamy.
mozarellę kroimy w plastry następnie w drobna kosteczkę.
siekamy szynkę konserwową - można zastapić inną wedle uznania.
wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem nadziewać makaron " do pełna"
Smacznego:)
makaron gotujemy aldente w osolonej wodzie z dodakiem oliwy. po ugotowaniu opłukujemy zimną wodą i rozkładamy na blaszce lub dużym talerzu, tak aby sie nie posklejały.
farsz:
pomidory, rzodkiewkę, cebulę, ogórka, szczypiorek, bardzo drobno siekamy.
mozarellę kroimy w plastry następnie w drobna kosteczkę.
siekamy szynkę konserwową - można zastapić inną wedle uznania.
wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem nadziewać makaron " do pełna"
Smacznego:)