BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Nadziewany pomidorek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek. Dobrze smakuje z pieczywem ciemnym lub chrupkim. Takie pomidorki można również zaserwować jako przystawkę na przyjęciu.

Nadziewany pomidorek

Składniki:

Nadziewany pomidorek

 

  • dojrzały pomidor
  • 2-3 duże łyżki półtłustego twarogu
  • 1-2 łyżeczki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
  • kiełki brokuła
  • ziarna słonecznika
  • łyżka odsączonej kukurydzy
  • łyżka posiekanego szczypiorku

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany pomidorek
Z pomidora odcinam wierzch, starając się stworzyć ozdobny wzorek. Łyżeczką delikatnie wyjmuję miąższ. twarożek mieszam w miseczce ze śmietaną (jogurtem) by uzyskać odpowiednią konsystencję, doprawiam sola i pieprzem. Dodaje posiekany szczypiorek i ziarna słonecznika. Masę przekładam do foliowej torebki z odcięta końcówką,i napełniam pomidora. dekoruję kukurydza. Dekoruję kiełkami, podaję z pieczywem.