Sposób przygotowania:
Faszerowane pomidory na obiad
Fasolkę namoczyć na około 30 minut i ugotować a potem odcedzić i wystudzić. Ryż ugotować, odsączyć i wysypać z woreczka. Mięso zmielić na grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę. Cukinię i marchew po umyciu i obraniu marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser także zetrzeć. Przygotować miskę i wrzucić do niej składniki farszu, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać farsz. Pomidory umyć i ściąć z każdego górne części ( ja użyłam nożyka w kształcie litery V ). Następnie za pomocą kulkownicy lub łyżeczki wydrążyć miąższ, który można użyć razem z kapelusikami do zupy lub sosu. Pomidory napełniać farszem i układać je w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane pomidory piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut. Podawać na gorąco. ( jeżeli zostanie trochę farszu można go zamrozić i zużyć np. do gołąbków )
julcia12437
monikaT83
zewa
Ups, zjedzone :)
monikaT83
gusia1000
mysza75
zbysiowa
zewa
edytaha
zewa
Dzięki :)