Sposób przygotowania:
najlepsza karpatka
Margarynę rozpuszczamy na małym ogniu w ganku. Do rozpuszconej już margayny dolewamy wodę i czekamy aż się zagotuje. mąkę przesiewamy do garnuszka i trzymamy na ogniu ok 8 minut caly czas mieszając. Zestawiamy z ognia, przekładamy do głebokiej miski i czekamy ąż wystygnie . Jak już wystygnie miksujemy ją i dodajemy po jednym jaju. Dzielimy masę na dwie części. Wylewamy na blachy. Blachy oczywiście powinny byc wylozone papierem do wypieków lub wysmarowane margaryną i posypane bułką tartą. Pieczemy nasze dwa blaty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20-25 minut.
w pół szkl mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem. Jak już się będzie gotować dolewamy rozrobiony budyń i dodajemy olejek waniliowy . Dokładnie mieszamy. Do gorącego budyniu dodajemy po łyżce margaryny. Nastepnie dodajemy żółtka i ucieramy.
Na ostudzony placek dodajemy nasz krem karpatkowy. Przykrywamy drugim plackiem i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
w pół szkl mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem. Jak już się będzie gotować dolewamy rozrobiony budyń i dodajemy olejek waniliowy . Dokładnie mieszamy. Do gorącego budyniu dodajemy po łyżce margaryny. Nastepnie dodajemy żółtka i ucieramy.
Na ostudzony placek dodajemy nasz krem karpatkowy. Przykrywamy drugim plackiem i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego