Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

najlepsza karpatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszna karpatka , łatwa w wykonaniu

najlepsza karpatka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

najlepsza karpatka

 

  • 4 jaja
  • szklanka mąki
  • 3/4 matgaryny
  • 3/4 szklanki wody - dopełnić szklankę mlekiem

 

  • Krem
  • 1 budyń
  • kostka margaryny
  • Pół litra mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

najlepsza karpatka
Margarynę rozpuszczamy na małym ogniu w ganku. Do rozpuszconej już margayny dolewamy wodę i czekamy aż się zagotuje. mąkę przesiewamy do garnuszka i trzymamy na ogniu ok 8 minut caly czas mieszając. Zestawiamy z ognia, przekładamy do głebokiej miski i czekamy ąż wystygnie . Jak już wystygnie miksujemy ją i dodajemy po jednym jaju. Dzielimy masę na dwie części. Wylewamy na blachy. Blachy oczywiście powinny byc wylozone papierem do wypieków lub wysmarowane margaryną i posypane bułką tartą. Pieczemy nasze dwa blaty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20-25 minut.

w pół szkl mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem. Jak już się będzie gotować dolewamy rozrobiony budyń i dodajemy olejek waniliowy . Dokładnie mieszamy. Do gorącego budyniu dodajemy po łyżce margaryny. Nastepnie dodajemy żółtka i ucieramy.

Na ostudzony placek dodajemy nasz krem karpatkowy. Przykrywamy drugim plackiem i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
najlepsza karpatka
smarujemy blat kremem karpatkowym
najlepsza karpatka
blaty musza byc wystygnięte aby pposmarować je kremem
najlepsza karpatka
karpatka
najlepsza karpatka
posypujemy cukrem pudrem naszą karpatke