aneczka5455

aneczka5455

Kucharz
[Przepisów: 2]

Najlepsza Pavlova na świecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodziutka beza, waniliowy krem i mnóóstwo owoców. Po prostu ideale ciasto dla łakomczuchów. UWAGA! Potrafi uzależnić!

Najlepsza Pavlova na świecie

Składniki:

Najlepsza Pavlova na świecie

Beza

Krem

  • 500 ml śmietanki łaciatej 30 %
  • krem waniliowy do tortów

Dekoracja

  • owoce- głównie truskawki ale jak nie mamy mogą też być maliny, poziomki i borówki leśne

Sposób przygotowania:

Najlepsza Pavlova na świecie

Przygotowanie bezy

Białka( najlepiej schłodzone) ubijamy na sztywno i stopniowo pod koniec dodajemy cukier. Wyłączamy mikser i dodajemy ocet i mąkę. Ponownie włączyć mikser i na małych obrotach wszystko wymieszać. Szpatułką wyłożyć pianę na blachę z papierem w formie koła.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 5 minutach obniżamy temp. do 150 stopni i pieczemy 1,5 godziny

Dekorowanie bezy

Śmietanę ubić na sztywno i pod koniec wsypać krem i wszystko razem zmiksować. Krem wyłożyć na bezę i udekorować owocami. Smacznego!