Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Tort Pavlova z owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Chrupiąca i ciągnąca się za razem beza z owocami sezonowymi i kremem z bitej śmietany, moim zdaniem taka powinna być idealna Pavlova.

Tort Pavlova z owocami

Składniki:

Tort Pavlova z owocami

 

Sposób przygotowania:

Tort Pavlova z owocami
Białka ubij na sztywną pianę dodaj cukier i wanilię, gdy cukier się rozpuści dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszaj. Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia, na papieże narysuj koło wielkości talerzyka. Na blachę wyłóż pianę i rozsmaruj ją po całym kole, bezę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stop na 5min, po tym czasie przykryj ją folią i piecz półtorej godziny w 140stop. Gdy beza ostygnie posmaruj ją bitą śmietaną i udekoruj owocami.