paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

najprostrza rolada z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

na pewno się każdemu uda a smak można dobrać do upodobań

najprostrza rolada z dżemem

Składniki:

najprostrza rolada z dżemem

 

  • 3 jajka
  • 15 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • słoik dżemu o ulubionym smaku

Sposób przygotowania:

najprostrza rolada z dżemem
Całe jajka łączymy z cukrem na jednolita, puszystą masę. Następnie powstałą masę za pomocą miksera łączymy z mąką, proszkiem i mlekiem. Całość ma mieć jednolita konsystencje. Przygotowujemy formę 30x40 cm nasmarować ja i wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Wyrównujemy górę i pieczemy 5 min w 250C. Po upieczeniu delikatnie wykładamy z blaszki i odrywamy papier. Smarujemy jedną część dżemem i delikatnie zwijamy do środka.