Sposób przygotowania:
Naleśnik z makaronem
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Pomidor ponacinać, zalać wrzątkiem, przestudzić, polewając zimną wodą, zdjąć skórkę. Miąższ podzielić na ósemki, następnie pokroić w paseczki i przyprawić pieprzem.
Makaron odcedzić, osaczyć na sitku.
Jajko wymieszać z wodą, dodać zioła. Przyprawić pieprzem.
Masło rozgrzać na patelni, dodać jajko z ziołami i makaron, na wierzchu ułożyć paseczki pomidora. Posypać tartym żółtym serem, przykryć. Całość smażyć 5-7 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Pomidor ponacinać, zalać wrzątkiem, przestudzić, polewając zimną wodą, zdjąć skórkę. Miąższ podzielić na ósemki, następnie pokroić w paseczki i przyprawić pieprzem.
Makaron odcedzić, osaczyć na sitku.
Jajko wymieszać z wodą, dodać zioła. Przyprawić pieprzem.
Masło rozgrzać na patelni, dodać jajko z ziołami i makaron, na wierzchu ułożyć paseczki pomidora. Posypać tartym żółtym serem, przykryć. Całość smażyć 5-7 minut pod przykryciem na małym ogniu.