Sposób przygotowania:
naleśniki
Ciasto: z mąki, jajek, szklanki mleka oraz szczypty soli wyrabiamy ciasto, dodajemy sok z mandarynki, 2 łyżki oliwy oraz łyżeczkę likieru po wymieszaniu odstawiamy na 2 godziny.
Nadzienie: skórkę z 2-3 pomarańczy ucieramy z 3 łyżkami masła oraz 3 łyżkami cukru dodając parę kropel likieru i wymieszać.
Smażymy cienkie naleśniki następnie smarując przygotowanym nadzieniem, składamy w trójkąty i podsmażamy na maśle. Skrapiamy odrobiną alkoholu w celu podpalenia - podawać płonące.
Nadzienie: skórkę z 2-3 pomarańczy ucieramy z 3 łyżkami masła oraz 3 łyżkami cukru dodając parę kropel likieru i wymieszać.
Smażymy cienkie naleśniki następnie smarując przygotowanym nadzieniem, składamy w trójkąty i podsmażamy na maśle. Skrapiamy odrobiną alkoholu w celu podpalenia - podawać płonące.