Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Naleśniki bananowe z miodem - 1

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Naleśniki możemy posypać migdałami, pestkami dyni, orzechami lub utartą czekoladą.

Naleśniki bananowe z miodem - 1

Składniki:

Naleśniki bananowe z miodem - 1

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki bananowe z miodem - 1
Mąkę wsypać do miski, wbić jajo, wlać olej, rozcieńczyć wodą (najlepiej mineralną). Starannie wymieszać, aby powstało gładkie ciasto gęstości śmietany. Usmażyć naleśniki. Banany przekroić wzdłuż, połówki położyć na dwóch plackach, posypać cynamonem i zrolować tak, aby powstał jeden duży naleśnik. Na patelni rozpuścić łyżkę miodu, dodać łyżkę masła i smażyć naleśnik z obu stron uważając aby się nie rozpadł.

Tagi:

jajko jajka