WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1967]

Naleśniki bez jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z mąki pszennej, na mleku i wodzie niegazowanej, bez jajek. Smakują naprawdę dobrze. Będą idealne gdy zabraknie jajek w kuchni lub jeśli ktoś jest uczulony na jajka.

Naleśniki bez jajek Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Naleśniki bez jajek

 

  • 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oleju do ciasta
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki wody niegazowanej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki bez jajek

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną i szczyptę soli. Dolać olej. Wlać mleko i wodę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto bez grudek, dość rzadkie. Ciasto odstawić na kilkanaście minut żeby rozpoczęło.

Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i wlać porcję ciasta naleśnikowego.

Naleśniki smażyć z obu stron na złoty kolor i wykładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Naleśniki bez jajek
Naleśniki bez jajek w trakcie smażenia na patelni
Naleśniki bez jajek
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię.
Naleśniki bez jajek
Zmiksowane w misce składniki na ciasto naleśnikowe
Naleśniki bez jajek
Mleko i woda niegazowana dolane do mąki i oleju
Naleśniki bez jajek
Olej dolany do mąki