Sposób przygotowania:
Bezglutenowe i bez laktozowe naleśniki budyniowe
Do miski wlewamy mleko, olej oraz wbijamy jajko, lekko roztrzepujemy.
Następnie dosypujemy proszek do pieczenia, proszki budyniowe i mąkę.
Miksujemy na gładką masę i odstawiamy ciasto na 30 minut.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor.
Każdy kolejny usmażony naleśnik przekrywamy i dzięki temu będą one elastyczne.
Smacznego.
Następnie dosypujemy proszek do pieczenia, proszki budyniowe i mąkę.
Miksujemy na gładką masę i odstawiamy ciasto na 30 minut.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor.
Każdy kolejny usmażony naleśnik przekrywamy i dzięki temu będą one elastyczne.
Smacznego.