zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Naleśniki brzoskwiniowo-waniliowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Naleśniki mogą być na deser lub kolację

Naleśniki brzoskwiniowo-waniliowe

Składniki:

Naleśniki brzoskwiniowo-waniliowe

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki brzoskwiniowo-waniliowe
Z mąki , jajek, soli, mleka, soku brzoskwiniowego z puszki i oliwy przygotuj ciasto i odstaw na około 20 minut. W tym czasie przygotuj farsz. Usmaż naleśniki. Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w kostkę, dodaj serki waniliowe i wymieszaj. Na każdy naleśnik nakładaj porcje nadzienia, zawiń w rulony. Ułożone naleśniki udekoruj resztą farszu i polej sosem truskawkowym.

Tagi:

jajko jajka