Sposób przygotowania:
Naleśniki dżemowo-śmietanowe
1. Do miski dać kubek mąki, potem kubek mleka, rozbić jajko, posolić łyżeczką soli.
2. Wszystko energicznie i dokładnie wymieszać.
3. Na patelnię wlać olej, nie za dużo i potem nie dolewać.
4. Wlać ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki do zarumienienia.
5. Z tych proporcji robią mi się trzy grube i duże naleśniki.
6. Potem posmarować naleśniki dżemem, najlepiej kwaskowatym, nie za słodkim.
7. Polać kubkiem śmietany.
2. Wszystko energicznie i dokładnie wymieszać.
3. Na patelnię wlać olej, nie za dużo i potem nie dolewać.
4. Wlać ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki do zarumienienia.
5. Z tych proporcji robią mi się trzy grube i duże naleśniki.
6. Potem posmarować naleśniki dżemem, najlepiej kwaskowatym, nie za słodkim.
7. Polać kubkiem śmietany.
Madame Francis