Naleśniki dżemowo-śmietanowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, smaczne i syte naleśniki, ja jem na obiad, można także zjeść w mniejszej dawce na deser lub kolację.

Naleśniki dżemowo-śmietanowe

Składniki:

Naleśniki dżemowo-śmietanowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki dżemowo-śmietanowe
1. Do miski dać kubek mąki, potem kubek mleka, rozbić jajko, posolić łyżeczką soli.

2. Wszystko energicznie i dokładnie wymieszać.

3. Na patelnię wlać olej, nie za dużo i potem nie dolewać.

4. Wlać ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki do zarumienienia.

5. Z tych proporcji robią mi się trzy grube i duże naleśniki.

6. Potem posmarować naleśniki dżemem, najlepiej kwaskowatym, nie za słodkim.

7. Polać kubkiem śmietany.