olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Naleśniki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naleśniki są znane wszystkim i w bardzo szerokim gronie uwielbiane. W wersji najprostszej to naleśniki z dżemem.

Naleśniki z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z dżemem

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 10 łyżek oliwy
  • 1 słoik dżemu truskawkowego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem
Przesianą mąkę łączę za z jajkami, cukrem wanilinowym oraz mlekiem. Następnie odstawiam ciasto na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki na patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy. Następnie na rozgrzaną oliwę nakładam za pomocą łyżki ciasto i smażę naleśnik z obydwu stron. Upieczony naleśnik przekładam na talerz. Następnie na naleśnik nakładam 1 łyżkę dżemu. Dżem rozsmarowuję po naleśniku po czym zwijam naleśnik w rulon.
Naleśniki z dżemem
Przesianą mąkę łączę za z jajkami, cukrem wanilinowym oraz mlekiem. Następnie odstawiam ciasto na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki na patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy.
Naleśniki z dżemem
Następnie na rozgrzaną oliwę nakładam za pomocą łyżki ciasto i smażę naleśnik z obydwu stron.
Naleśniki z dżemem
Upieczony naleśnik przekładam na talerz.
Naleśniki z dżemem
Następnie na naleśnik nakładam 1 łyżkę dżemu.