anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Naleśniki z dżemem morelowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki to szybki i świetny pomysł na szybkie danie dla wielbicieli dań mącznych. Polecam z dżemem modelowym.

Naleśniki z dżemem morelowym

Składniki:

Naleśniki z dżemem morelowym

 

  • 4 jaja
  • 1 szkl mąki
  • 1 op cukru waniliowego
  • 1 1/2 szkl mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 słoik dżemu morelowego

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem morelowym
Do miski dać jaja, wlać mleko dodać mąkę, mleko oraz olej i cukier waniliowy. Dokładnie zmiksować na jednolitą masę, odstawić na 15 minut aby nie było pęcherzyków powietrza. Patelnie teflonową rozgrzać i smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posmarować dżemem i zwinąć w rulon. 

Tagi:

naleśniki