Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z jarmużem i bakłażanem
Kaszę gryczaną ugotować w posolonej wodzie do miękkości. Jarmuż młode listki opłukać i wrzucić na wrzątek, blanszować około 3 minuty.
Szpinak przygotować z podsmażonym czosnkiem i cebulką, dodać kwaśnej śmietany i dusić aż wyparuje płyn. Bakłażana opłukać i pokroić na cienkie plasterki, lekko posolić i skropić olejem.
Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po 3 -4 minuty po każdej stronie.
Kaszę wyjąć na talerze i dołożyć osączony z blanszowany jarmuż, uduszony szpinak i grillowany bakłażan.
Można polać jogurtem naturalnym. Smacznego :)
Szpinak przygotować z podsmażonym czosnkiem i cebulką, dodać kwaśnej śmietany i dusić aż wyparuje płyn. Bakłażana opłukać i pokroić na cienkie plasterki, lekko posolić i skropić olejem.
Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po 3 -4 minuty po każdej stronie.
Kaszę wyjąć na talerze i dołożyć osączony z blanszowany jarmuż, uduszony szpinak i grillowany bakłażan.
Można polać jogurtem naturalnym. Smacznego :)