Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa w cieście chrzanowym z płatkamiCiasto:
Składniki ciasta umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
Ciasto opcjonalne wstawić do lodówki minimum na 1 godzinę.
Dzięki temu będzie ono bardziej gęste i lepiej przylegające do kiełbasek.
Kiełbasa:
Z kiełbasek pozbyć się skórki i każdą z nich przekroić na 3 lub 4 części.
Obtaczanie w cieście:
Każdy kawałek kiełbasy bardzo dokładnie obtoczyć w gęstym cieście i opcjonalnie w mące, dzięki czemu ciasto po usmażeniu będzie bardziej chrupiące.
Smażenie:
Kiełbaski smażyć w głębokim, uprzednio rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się ciasta.
Po usmażeniu:
Gotowe kiełbaski w cieście odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
SylaUla
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2