Sposób przygotowania:
Naleśniki Eli z serem i sosem jeżynowymprzygotowanie sosu
Jeżyny opłukać, odsączyć i włożyć do malaksera. Do jeżyn dodać cukier puder i śmietanę. Całość dokładnie zmiksować.
przygotowanie farszu
Ser biały rozgnieść widelcem. Do sera dodać cukier, cukier waniliowy i jajka. Całość dokładnie wmieszać.
przygotowanie naleśników
Do garnka wlać mleko, olej,dodać cukier, cukier waniliowy i zmiksować.
Do masy dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać mąki, jeśli za gęste dolać mleka. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Na naleśnikach ułożyć ser.
przygotowanie naleśników cd
Naleśniki zwinąć w rulon. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć naleśniki.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzach, polać sosem jeżynowym i posypać świeżymi jeżynami.
Smacznego!
gusia1000