Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka fasolą i warzywami
Pierś z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mięso i podsmażamy do momentu aż będzie miękkie.
Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cukinie kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, dusimy pod przykryciem do miękkości.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz odcedzoną fasolę, dusimy na małym ogniu przez kilka minut.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cukinie kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, dusimy pod przykryciem do miękkości.
Dodajemy przecier pomidorowy oraz odcedzoną fasolę, dusimy na małym ogniu przez kilka minut.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.