Sposób przygotowania:
Naleśniki faszerowane cynamonowymi jabłkami
Mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli wymieszać. Wlać mleko i wodę mineralną, wbić jajko. Całość wymieszać blenderem na jednolitą masę. Naleśniki usmażyć na patelni delikatnie spryskanej olejem. Każdego naleśnika usmażyć z obydwu stron.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do nich cukier, cynamon i sok z cytryny. Przesmażyć by jabłka zmiękły.
Naleśniki posmarować masą jabłkową i zwinąć w trójkąty. Przełożyć na patelnię i na bardzo małym ogniu podgrzać.W międzyczasie zrobić sos truskawkowy. Truskawki odszypułkować, dodać cukier i jogurt naturalny. Całość zmiksować.
Na koniec na talerzu naleśniki polać sosem truskawkowym.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do nich cukier, cynamon i sok z cytryny. Przesmażyć by jabłka zmiękły.
Naleśniki posmarować masą jabłkową i zwinąć w trójkąty. Przełożyć na patelnię i na bardzo małym ogniu podgrzać.W międzyczasie zrobić sos truskawkowy. Truskawki odszypułkować, dodać cukier i jogurt naturalny. Całość zmiksować.
Na koniec na talerzu naleśniki polać sosem truskawkowym.